Jdi na obsah Jdi na menu
 


info

16. 1. 2009

Info křečků

Cricetus rod hlodavců z čeledi křečkovitých; znám jediný druh křeček polní, Cricetus cricetus. Žije v oblasti od Francie přes střední Evropu a směrem na východ zasahuje až k Jeniseji. V ČR se vyskytuje hlavně v nížinách. Vyhrabává si až 2 m hluboké nory. Je všežravý živí se hlavně polními plodinami, na kterých působí značné škody. Potravu přenáší v lícních torbách; v norách si hromadí zásoby. V zimě spí. Křečci ulovení na jaře poskytují kvalitní kožku. Příbuzný druh křeček zlatý, Mesocricetus auratus, je chován pro laboratorní účely.

FOTO

 

křeček

křečík

546

654

k

fgs

ržku

m

rzm

dhn

lhk

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář